Μακαρόνια με κιμά – Περιεκτικότητα σε κάλιο & φώσφορο
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Δοκιμάστε την κλασική συνταγή για μακαρόνια με κιμά. Πεντανόστιμη και απλή, μπορεί να γίνει μέρος μιας διατροφής ατόμων με Χρόνια νεφρική νόσο (αιμοκάθαρση).
Προσθέτουμε τον κιμά (αφού προηγουμένως έχει κάψει καλά το λάδι) και τον καβουρδίζουμε πολύ καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να σπάσουν τα κομμάτια, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα και τη δάφνη
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ
Προσθέτουμε την τομάτα, το νερό και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα
Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε για όσο χρονικό διάστημα γράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα