30 Σεπτεμβρίου 22

Προκύρηξη θέσεων αναισθησιολόγων – Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

«Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα βοηθήσουμε, κατ΄αρχήν το «Ιπποκράτειο» που έχει το μεγαλύτερο θέμα αλλά και όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή», σημείωσε αναφερόμενη στις ελλείψεις αναισθησιολόγων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
29 Σεπτεμβρίου 22

Ανασφάλιστοι και άποροι νεφροπαθείς : Παρατείνεται η υγειονομική κάλυψή τους

Χρονική επέκταση έως το τέλος του έτους για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και άπορων νεφροπαθών.
28 Σεπτεμβρίου 22

Δωρεά οργάνων στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Μία 61χρονη που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Όμως κατάφερε να δώσει χαμόγελα κάνοντας το μεγαλύτερο δώρο ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας.
27 Σεπτεμβρίου 22

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ

Σκοπός του κινήματος Green Dialysis είναι ένας τύπος αιμοκάθαρσης περιβαλλοντικά βιώσιμος, με ελάχιστη ή καθόλου βλάβη στο οικοσύστημα. Απώτερος σκοπός πάντα να αφήσουμε ένα καλύτερο μέρος για τις επόμενες γενιές.
27 Σεπτεμβρίου 22

Συντάξεις Νοεμβρίου 2022 – Αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμών

Άλλαξαν οι ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων ΕΦΚΑ
26 Σεπτεμβρίου 22

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις σε νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους και άπορους νεφροπαθείς

Προτάσεις σε νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους και άπορους νεφροπαθείς
25 Σεπτεμβρίου 22

Κυτταρική ανοσοθεραπεία πέτυχε για πρώτη φορά την πλήρη ύφεση του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου

Εφικτή για πρώτη φορά η πλήρης ύφεση της νόσου του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου σε πέντε ασθενείς, οι οποίοι πλέον για μεγάλο χρονικό διάστημα έως 17 μήνες δεν έχουν πάρει κανένα φάρμακο.
23 Σεπτεμβρίου 22

Διάκριση για τη ΜΤΝ του Αττικού Νοσοκομείου – νέο μέλος της επιτροπής της EDTNA/ERCA η κα Ζώη Βασιλική

Η συνάδελφός από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής ΑΤΤΙΚΟΝ, Ζώη Βασιλική, Νοσηλεύτρια ΠΕ, RN, MSc, DipEd, PhD©, εκλέχτηκε, ως ένα από τα 8 μέλη στην Executive Commitee της EDTNA/ERCA στις πρόσφατες εκλογές
23 Σεπτεμβρίου 22

Προσωπικός Ιατρός. Αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.
23 Σεπτεμβρίου 22

Οξεία Νεφρική Βλάβη – Επιστημονική Συνάντηση

Στο χώρο του Ινστιτούτου Παστέρ θα λάβει χώρα η επιστημονική συνάντηση με θέμα την Οξεία Νεφρική Βλάβη (Accute Kidney Injury Meeting). Η εκδήλωση θα πραγματοποιθηθεί στις […]
22 Σεπτεμβρίου 22

Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό

Η πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον προσωπικό γιατρό θα συνδυαστεί με δωρεάν εξετάσεις
22 Σεπτεμβρίου 22

Συναυλία στο Ηρώδειο για την ευαισθητοποίηση στη δωρεά οργάνων

Σκοπός της συναυλίας, που διοργανώνει το ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας, είναι η ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
20 Σεπτεμβρίου 22

Aπόφαση για ένταξη όλων των παθολογικών ειδικοτήτων στον Προσωπικό Ιατρό

Την απόφαση για την ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
19 Σεπτεμβρίου 22

Hλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης της αναπηρίας στο ΚΕΠΑ – Οδηγίες  

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2022, η αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας στο ΚΕ.Π.Α. υποβάλλεται αποκλειστικώς ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εθνική Πύλη Αναπηρίας και ειδικότερα μέσω του Συστήματος Πιστοποίησης Αναπηρίας και του Υποσυστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης
16 Σεπτεμβρίου 22

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Τρία παιδιά στη μακρά λίστα αναμονής νεφροπαθών για μεταμόσχευση

Τρία παιδιά ηλικίας 13 και 5 ετών βρίσκονται στη μακρά λίστα του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης για νεφροπαθείς, που παραμένουν στην αναμονή για μεταμόσχευση παρότι έχουν βρει συμβατό δότη. Αιτία η έλλειψη αναισθησιολόγων…
15 Σεπτεμβρίου 22

Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.
14 Σεπτεμβρίου 22

Πολυκυστική νεφρική νόσος

Η πολυκυστική νόσος των νεφρών που κληρονομείται με επικρατούντα χαρακτήρα (Autosomal Dominant Polycystic Kidney Disease, ADPKD) είναι η πιο συχνή κληρονομική νεφρική πάθηση. και δεν έχει θεραπεία.
13 Σεπτεμβρίου 22

Φάρμακο για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

Το νέο φάρμακο σεμαγλουτίδη κατά της παχυσαρκίας μπορεί να μειώσει σημαντικά, πάνω από 50%, τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, όπως δείχνουν δύο νέες αμερικανικές έρευνες.
9 Σεπτεμβρίου 22

Επίδομα Αεροθεραπείας 2022

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος αεροθεραπείας για το χρονικό διάστημα 1/6 έως 31/8, το οποίο ορίζεται στα 200 ευρώ.
8 Σεπτεμβρίου 22

Προσωπικός γιατρός: εγγραφή και στα φαρμακεία, ακόμα και χωρίς κινητό τηλέφωνο

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα η εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό και από τα φαρμακεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
7 Σεπτεμβρίου 22

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στο χείλος της ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν στήριξη!

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι σε ακολουθία των μέχρι σήμερα εξαγγελιών του πρωθυπουργού, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους
6 Σεπτεμβρίου 22

Νεφρός και υπέρταση : Από την παθοφυσιολογία στην κλινική πρακτική

Ο ρόλος των νεφρών στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης είναι πρωταρχικός, αφού αυτοί καθορίζουν μακροχρόνια τον όγκο και την σύσταση του αίματος και τις περιφερικές αντιστάσεις.
6 Σεπτεμβρίου 22

Κολπική μαρμαρυγή : μάλλον προτιμά τις γυναίκες

Μολονότι συνολικά οι γυναίκες (ως κατά μέσο όρο πιο κοντές) έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής αρρυθμίας σε σχέση με τους άνδρες, είναι πιθανότερο να πάθουν σοβαρότερες επιπλοκές όπως εγκεφαλικό, καρδιακή ανεπάρκεια ή πρόωρο θάνατο
5 Σεπτεμβρίου 22

Νεφρός και καρδιομεταβολικά νοσήματα

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων του χώρου.