29 Σεπτεμβρίου 22

Ανασφάλιστοι και άποροι νεφροπαθείς : Παρατείνεται η υγειονομική κάλυψή τους

Χρονική επέκταση έως το τέλος του έτους για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και άπορων νεφροπαθών.
27 Σεπτεμβρίου 22

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ

Σκοπός του κινήματος Green Dialysis είναι ένας τύπος αιμοκάθαρσης περιβαλλοντικά βιώσιμος, με ελάχιστη ή καθόλου βλάβη στο οικοσύστημα. Απώτερος σκοπός πάντα να αφήσουμε ένα καλύτερο μέρος για τις επόμενες γενιές.
27 Σεπτεμβρίου 22

Συντάξεις Νοεμβρίου 2022 – Αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμών

Άλλαξαν οι ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων κύριων και επικουρικών συντάξεων ΕΦΚΑ
26 Σεπτεμβρίου 22

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις σε νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους και άπορους νεφροπαθείς

Προτάσεις σε νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους και άπορους νεφροπαθείς
23 Σεπτεμβρίου 22

Διάκριση για τη ΜΤΝ του Αττικού Νοσοκομείου – νέο μέλος της επιτροπής της EDTNA/ERCA η κα Ζώη Βασιλική

Η συνάδελφός από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής ΑΤΤΙΚΟΝ, Ζώη Βασιλική, Νοσηλεύτρια ΠΕ, RN, MSc, DipEd, PhD©, εκλέχτηκε, ως ένα από τα 8 μέλη στην Executive Commitee της EDTNA/ERCA στις πρόσφατες εκλογές
19 Σεπτεμβρίου 22

Hλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης της αναπηρίας στο ΚΕΠΑ – Οδηγίες  

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2022, η αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας στο ΚΕ.Π.Α. υποβάλλεται αποκλειστικώς ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εθνική Πύλη Αναπηρίας και ειδικότερα μέσω του Συστήματος Πιστοποίησης Αναπηρίας και του Υποσυστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης
9 Σεπτεμβρίου 22

Επίδομα Αεροθεραπείας 2022

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος αεροθεραπείας για το χρονικό διάστημα 1/6 έως 31/8, το οποίο ορίζεται στα 200 ευρώ.
7 Σεπτεμβρίου 22

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στο χείλος της ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν στήριξη!

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι σε ακολουθία των μέχρι σήμερα εξαγγελιών του πρωθυπουργού, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους
6 Σεπτεμβρίου 22

Νεφρός και υπέρταση : Από την παθοφυσιολογία στην κλινική πρακτική

Ο ρόλος των νεφρών στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης είναι πρωταρχικός, αφού αυτοί καθορίζουν μακροχρόνια τον όγκο και την σύσταση του αίματος και τις περιφερικές αντιστάσεις.
5 Σεπτεμβρίου 22

Νεφρός και καρδιομεταβολικά νοσήματα

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων του χώρου.
5 Σεπτεμβρίου 22

Πέτρες στα νεφρά. Υπάρχει τρόπος πρόληψης ;

Οι πέτρες στα νεφρά μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο αφόρητο πόνο αλλά και να συνδεθούν με χρόνια νεφρική νόσο, οστεοπόρωση και καρδιαγγειακές παθήσεις. Εάν έχετε εκδηλώσει πέτρα στα νεφρά μία φορά, έχετε 30% πιθανότητα να το ξαναπάθετε μέσα σε πέντε χρόνια.
11 Αυγούστου 22

Διαμαρτυρία των νεφρολόγων του Γ.Ν. Σερρών για τη μετατροπή της ΜΤΝ σε διάδρομο σύνδεσης του νοσοκομείου!

Οι νεφρολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης να μετατρέψει τη μονάδα τεχνητού νεφρού σε διάδρομο σύνδεσης της νέας πτέρυγας που […]
11 Αυγούστου 22

Μετατροπή της ΜΤΝ του Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ σε διάδρομο σύνδεσης της νέας πτέρυγας με το υπόλοιπο νοσοκομείο

Τι έχει άραγε περισσότερη σημασία για την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών; Μια φωτογραφία από την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της Ψυχιατρικής Κλινικής, δίπλα στους εκπροσώπους […]
28 Ιουλίου 22

Aνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2

Aνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων με την εμπορική ονομασία Evusheld της AstraZeneca, κατά του ιού SARS-CoV-2 προφυλακτικής ένδειξης σε ασθενείς με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια.
26 Ιουλίου 22

Πολυκυστική νόσος των νεφρών : μοντέλα μίνι νεφρών για τον εντοπισμό πιθανών φαρμάκων

Οι επιστήμονες δημιούργησαν απλές δομές που μοιάζουν με τα νεφρά και ονομάζονται οργανοειδή και τις χρησιμοποίησαν για να εντοπίσουν πιθανά φάρμακα για τη θεραπεία της πολυκυστικής νόσου των νεφρών των ενηλίκων.
25 Ιουλίου 22

Μελέτη : υποσιτισμός και σαρκοπενία σε ασθενείς με νεφρική νόσο τελικού σταδίου

Η διαλεύκανση της μακροχρόνιας υποτιθέμενης σχέσης μεταξύ υποσιτισμού και σαρκοπενίας έχει δυσκολέψει τους ερευνητές, λόγω της έλλειψης ενός διαγνωστικού προτύπου για τη διατροφική υγεία ή κατάσταση.
21 Ιουλίου 22

Όγκοι Νεφρού: νέα χειρουργική τεχνική αφαίρεσης

Πρόκειται για μία εντελώς καινούρια τεχνική, η οποία ελαχιστοποιεί το εσωτερικό και το εξωτερικό χειρουργικό τραύμα με χρήση μόνο 3 μικρών οπών για την αφαίρεση καρκίνου του νεφρού αλλά και τη διατήρηση του υπόλοιπου υγιούς παρεγχύματος του ίδιου του οργάνου. 
13 Ιουλίου 22

Άμεσες τροποποιήσεις για τα άτομα με αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους e- ΕΦΚΑ!

Η ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιόδους κρίσης επιβάλλει την ύπαρξη ειδικής και ουσιαστικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους. Ο πρωτοφανής πληθωρισμός που βιώνουμε καθώς και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει λόγω αναπηρίας, οδηγεί τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους όλο και περισσότερο στην φτωχοποίηση.
13 Ιουλίου 22

Καθετήρες αιμοκάθαρσης

Οι καθετήρες που χρησιμοποιούνται για αιμοκάθαρση είναι εύκαμπτα σωληνάκια που περιέχουν δύο παράλληλους αυλούς. Τοποθετούνται σε κάποια μεγάλη φλέβα του σώματος, κατά προτίμηση στον λαιμό (σφαγίτιδα φλέβα) και το άκρο τους φθάνει σχεδόν έως την καρδιά.
12 Ιουλίου 22

Αρτηριοφλεφικό μόσχευμα

Το μόσχευμα είναι ένας ανθεκτικός και εύκαμπτος συνθετικός σωλήνας που εμφυτεύεται από τον ειδικό αγγειοχειρουργό κάτω από το δέρμα του ασθενή στο χέρι ή σπανιότερα στο πόδι του.
8 Ιουλίου 22

Ενδαγγειακή έναντι χειρουργικής φίστουλας

Ο όρος «ενδαγγειακή» ή διαδερμική, σημαίνει την χωρίς χειρουργική τομή πρόσβαση των αγγείων του σώματος με παρακέντηση με βελόνα μέσω του δέρματος.
7 Ιουλίου 22

Πάρε μέρος στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ!  

Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους/ες απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, 18 - 29 ετών, με αναπηρία ή χρόνια πάθηση
6 Ιουλίου 22

ΠΟΝ: Τηλεδιάσκεψη με τον ΕΟΠΥΥ για αναπροσαρμογή αποζημίωσης μετακινήσεων

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, υπήρξε παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε να προωθηθεί η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών στον Υπουργό Οικονομικών γ
6 Ιουλίου 22

Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για την ματαίωση μεταμόσχευσης ήπατος

Ο εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Επίσης, ρωτά γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν είχε συνέπειες στην υγεία του ασθενή.