28 Σεπτεμβρίου 22

Δωρεά οργάνων στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Μία 61χρονη που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Όμως κατάφερε να δώσει χαμόγελα κάνοντας το μεγαλύτερο δώρο ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας.
22 Σεπτεμβρίου 22

Συναυλία στο Ηρώδειο για την ευαισθητοποίηση στη δωρεά οργάνων

Σκοπός της συναυλίας, που διοργανώνει το ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας, είναι η ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
16 Σεπτεμβρίου 22

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Τρία παιδιά στη μακρά λίστα αναμονής νεφροπαθών για μεταμόσχευση

Τρία παιδιά ηλικίας 13 και 5 ετών βρίσκονται στη μακρά λίστα του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης για νεφροπαθείς, που παραμένουν στην αναμονή για μεταμόσχευση παρότι έχουν βρει συμβατό δότη. Αιτία η έλλειψη αναισθησιολόγων…
9 Σεπτεμβρίου 22

Επίδομα Αεροθεραπείας 2022

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος αεροθεραπείας για το χρονικό διάστημα 1/6 έως 31/8, το οποίο ορίζεται στα 200 ευρώ.
2 Σεπτεμβρίου 22

«Ιπποκράτειο» – Μεταμοσχεύσεις : Σε συνεχή επικοινωνία για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων

Ο κ Πλεύρης σημείωσε οτι στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ έντονο το πρόβλημα στο «Ιπποκράτειο», με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί λύση.
25 Αυγούστου 22

Άρτα : Μία ακόμη δωρεά οργάνων!

Νέα δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο της Αρτας.
17 Αυγούστου 22

Η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι γεγονός

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε μετά από επιθυμία του συγγενικού περιβάλλοντος του δότη, λήφθηκαν από την αφαίρεση οργάνων (οφθαλμοί και νεφρά πλήρως λειτουργικά) από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή
8 Αυγούστου 22

Επιστήμονες κατάφεραν να «αναστήσουν» όργανα νεκρών ζώων

Το νέο αναβαθμισμένο σύστημα με την ονομασία OrganEx συνδέεται στο κυκλοφορικό σύστημα και διοχετεύει στο νεκρό σώμα ένα πειραματικό υγρό (cryoprotective perfusate) που περιέχει διάφορες ουσίες, οι οποίες αντισταθμίζουν τις καταστροφικές μεταβολικές και άλλες ανισορροπίες που οφείλονται στη διακοπή της ροής του αίματος.
1 Αυγούστου 22

Δώρο ζωής σε 51χρονο από τη Μαγνησία

Ο 51χρονος έλαβε το μόσχευμα από 60χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Άρτας.
28 Ιουλίου 22

Aνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2

Aνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων με την εμπορική ονομασία Evusheld της AstraZeneca, κατά του ιού SARS-CoV-2 προφυλακτικής ένδειξης σε ασθενείς με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια.
27 Ιουλίου 22

Κι άλλη δωρεά οργάνων… Δώρο ζωής από το νοσοκομείο Άρτας

Μπορεί η χώρα μας να απέχει πολύ από τον ευρωπαϊκό στόχο στον τομέα αυτό αλλά το «καλό παράδειγμα» κάποιων λίγων ψυχικά γενναίων συνανθρώπων μας φαίνεται πως λειτουργεί υπέρ του στόχου. Το ίδιο κι ο καλός συντονισμός των εμπλεκόμενων υγειονομικών φορέων.
20 Ιουλίου 22

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης : “Παγώνει” μεταμοσχεύσεις και βιοψίες η έλλειψη αναισθησιολόγων

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, από απλά χειρουργεία μέχρι μεταμοσχεύσεις και βιοψίες, αναβάλλονται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
15 Ιουλίου 22

Τρίτη μεταμόσχευση νεφρού σε ένα μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη μεταμόσχευση νεφρού κατά τον τελευταίο μήνα.
4 Ιουλίου 22

ΕΣΑμεΑ – Μεταμοσχεύσεις : Να παρέμβει τώρα εισαγγελέας!

Μόνο αποτροπιασμό επιφέρει η είδηση ότι στη χώρα μας ακυρώνονται μεταμοσχεύσεις λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού σε μονάδα Μεταμόσχευσης!
3 Ιουλίου 22

Το ηπατικό μόσχευμα από το Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης μεταμοσχεύτηκε σε 52χρονο λήπτη στο Λαϊκό

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ Και η συνέχεια της υπόθεσης της μη αξιοποίησης ηπατικού μοσχεύματος από το «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης εφημερευόντων αναισθησιολόγων στο εν […]
2 Ιουλίου 22

Ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ “Η διαχρονική ανεπάρκεια του μεταμοσχευτικού προγράμματος, με το να αδυνατεί να μεταμοσχεύσει το πολύτιμο μόσχευμα σε ηπατοπαθή ασθενή τελικού σταδίου, ακυρώνει […]
23 Ιουνίου 22

Πάτρα: Μητέρα δώρισε το νεφρό της στον γιο της

Πάτρα: Μητέρα δώρισε το νεφρό της στον γιο της
21 Ιουνίου 22

Επετειακή ημερίδα της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ.

Η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ., με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών λειτουργίας και προσφοράς, διοργανώνει επετειακή ημερίδα που θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ)
10 Ιουνίου 22

Ο πόνος στα νεφρικά νοσήματα – Μέρος Ι

Ο πόνος στα νεφρικά νοσήματα Η παρούσα ανασκόπηση διαπραγματεύεται τον πόνο σε παθήσεις των νεφρών. O πόνος είναι συχνός στα άτομα με χρονιά νεφρική νόσο (ΧΝΝ). Oι ίδιες οι επιπλοκές της νόσου συμβάλουν σε αυτό. Σήμερα, στην συνήθη κλινική πρακτική υπάρχει σημαντική δυνατότητα για τη διαχείριση του πόνου σε αυτούς τους ασθενείς.
9 Ιουνίου 22

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Νεφρολογίας στην Καβάλα 16-18 Ιουνίου 2022

Στόχος της κορυφαίας επιστημονικής μας συνάντησης είναι, οι Νοσηλευτές Νεφρολογίας να αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα και γνώση στα νέα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις, να αναθεωρήσουν στάσεις και […]
8 Ιουνίου 22

Δωρεά οργάνων: Μειώθηκε στη Γερμανία

Δωρεά οργάνων : Μειώθηκε στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Γερμανικό Ίδρυμα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων (DSO), υπήρξαν σημαντικά λιγότεροι δωρητές και δωρεές.
7 Ιουνίου 22

Αϋπνία και κακή ποιότητα ύπνου στην ΧΝΝ : Μία συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση

Η αϋπνία είναι μία αναδυόμενη παγκόσμια επιδημία, η οποία έχει συσχετιστεί με μη μεταδοτικές ασθένειες όπως ο Διαβήτης Τύπου ΙΙ, η Χρόνια Νεφρική Νόσος, η Γνωστική […]
7 Ιουνίου 22

Θεραπεία απευαισθητοποίησης ασθενών ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη μεταμόσχευση νεφρού

Θεραπεία απευαισθητοποίησης ασθενών με μεταμόσχευση νεφρού. Το Idefirix έλαβε Άδεια κυκλοφορίας εκτός Ευρώπης
30 Μαΐου 22

Ανδρέας Τζάκης: Η Πάτρα μπορεί να στηρίξει Μεταμοσχευτικό Κέντρο

Ανδρέας Τζάκης: Η Πάτρα μπορεί να στηρίξει Μεταμοσχευτικό Κέντρο. Αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εξαιρετικό χειρουργό Νικόλαο Καρύδη ο οποίος ήρθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από την Αγγλία τους τελευταίους μήνες. Ηδη έχει διενεργήσει τις πρώτες μεταμοσχεύσεις.