


Αν και δεν είναι συμβατό το μόσχευμα, εντούτοις η πολύχρονη εμπειρία του τμήματος μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός καθώς και του Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Βασίλη Βουγά, μαζί με τον κορυφαίο χειρουργό και Lead Consultant στο μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο Guy’s Hospital του Λονδίνου, Ιωάννη Λουκόπουλο, έκαναν πραγματικότητα το όνειρο για ζωή του ζευγαριού από τη Λευκάδα.Η αγωγή ξεκίνησε στον Ευαγγελισμό για τους μη συμβατούς δότες.
Η αγωγή – μέθοδος της μη συμβατότητας που έγινε στον 58χρονο ασθενή για να πάρει το μόσχευμα, ξεκίνησε κατόπιν πρωτοβουλίας της συντονίστριας – διευθύντριας του νεφρολογικού τμήματος Μαρίας Δαρεμά με όλο το επιτελείο της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του E-Thessalia, προηγήθηκε ειδική θεραπεία στον 58χρονο που είναι να λάβει το μόσχευμα και αυτή την ώρα γίνεται λαπαροσκοπικά η αφαίρεση του μοσχεύματος από την σύζυγο από το ιατρικό τιμ των κ.κ. Βουγά και Λουκόπουλου .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λουκόπουλος υπηρέτησε πριν πολλά χρόνια στον Ευαγγελισμό και τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, όσο και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας κάνουν προσπάθειες προκειμένου ο κ. Λουκόπουλος, να επιστρέψει στο Νοσοκομείο, και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν και στον Ευαγγελισμό οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με τη χρήση ρομποτικής για τέτοια περιστατικά και παράλληλα να παραμείνει και ο κ. Βουγάς, ένας άνθρωπος κι επιστήμονας που έχει σώσει με την ομάδα του πλήθος πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος μιλώντας στο E-Thessalia.gr δεν έκρυψε την συγκίνησή του και τη χαρά του γι αυτή την ιδιαίτερα εξέλιξη. “Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι ένας συνάνθρωπός μας θα λάβει μόσχευμα που δεν ήταν αρχικά συμβατό, εντούτοις μέσω ειδικής θεραπείας, προετοιμάστηκε ο οργανισμός του για να το δεχτεί. Είναι μεγάλη η χαρά μας κι ευελπιστούμε κι άλλοι συμπολίτες μας να καταφέρουν και να λάβουν αυτό το πολυπόθητο δώρο Θεού.
Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους νεφρολόγους και ειδικά την κ. Δαρεμά για τη σημαντική συμβολή τους όχι μόνο στους μεταμοσχευμένους αλλά και στους αιμοκαθαιρόμενους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν καθημερινά για την ολοκλήρωση μεταμοσχεύσεων από μη συμβατούς δότες. ”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Μαγνησία, υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ζευγαριών που βρίσκονται σε διαδικασία εξετάσεων για τη συμβατότητα των μοσχευμάτων.