Ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής αυτό που κατάφερε να κάνει είναι κλινική άσκηση εξ αποστάσεως στο μάθημα της νεφρολογίας. Κάνοντας κλινικά παραδείγματα με αληθινούς ασθενείς, «χωρίς να τους δείχνουμε», όπως έσπευσε να σημειώσει, και αληθινά εργαστηριακά μαθήματα μπόρεσαν και έκαναν εκπαίδευση σαν να ήταν στην ιατρική σχολή και στα εργαστήρια κανονικά.
Την περίοδο των εξ αποστάσεως μαθημάτων λόγω Covid μεγάλη ήταν η ανησυχία φοιτητών και καθηγητών ειδικά στην Ιατρική Σχολή που η παρακολούθηση μαθημάτων προϋποθέτουν την επαφή.
«Έμειναν μαθησιακά κενά. Μπορούμε να το ομολογήσουμε αυτό διότι η ιατρική είναι μια κατεξοχήν επιστήμη η οποία χρειάζεται να έχει κανείς δεξιότητες κι εμπειρίες από τους ασθενείς» είπε ο κος Παναγούτσος μιλώντας για μια περίοδο που η επαφή ήταν ζητούμενο.
«Δεν αντιμετωπίσαμε θέμα με τον εξοπλισμό.
Η πλατφόρμα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο είναι πολύ καλή» σημείωσε και πρόσθεσε πως δουλεύοντας με μικρές ομάδες κατάφερε να υπάρχει διαδραστικότητα. «Είναι σημαντικό να μπορείς να βλέπεις τον φοιτητή στα μάτια, να τον ρωτάς, να του απαντάς» είπε σημειώνοντας πως «αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτού του τρόπου διδασκαλίας».
Δείτε εδώ τη δήλωση του καθηγητή:
ΠΗΓΗ: ertnews