Δοκιμάστε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά και σάλτσα τυριού στο φούρνο. Πεντανόστιμη και απλή, μπορεί να γίνει μέρος μιας διατροφής ατόμων με Χρόνια νεφρική νόσο (αιμοκάθαρση).
Μερίδες : 8
Υλικά
3 φλιτζάνια ζυμαρικά, (φιογκάκια, κοχυλάκια ή οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε) 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 2 φλυτζάνια γάλα αμυγδάλου, ρυζιού ή σόγιας 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό 2 φλυτζάνια τυρί (γκούντα ή τσένταρ ή οποιοδήποτε συνδυασμό) κρουτόν ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ΟδηγίεςΕκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να γίνουν al dente
Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμμάτων για 1-2 λεπτά
Προσθέτουμε το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να πήξει.
Στο μείγμα προσθέτουμε τα μυρωδικά τα μπαχαρικά και τα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτα
Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με τα κρουτόν ή τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα