“Μας καταδίκασε η γιατρός της Λιβαδειάς”, είπε χαρακτηριστικά.
23 χρόνια άψογης λειτουργίας συμπληρώνει η μονάδα νεφροπαθών του νοσοκομείου Άμφισσας η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη τεχνολογικά και με άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Το τελευταίο διάστημα, λόγω της παραίτησης του μόνιμου νεφρολόγου, προέκυψε η ανάγκη κάλυψης της θέσης του γιατρού για την πραγματοποίηση της αιμοκάθαρσης, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να καλυφθεί το κενό μέσω της προκήρυξης θέσεως γιατρού. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και σύμφωνα με τον πρόεδρο των νεφροπαθών Φωκίδας Π.Βενετσάνη, έχει βρεθεί γιατρός που θα δεχθεί να καλύψει την θέση.
Στο χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να καλυφθεί θεσμικά η θέση του νεφρολόγου, οι νεφροπαθείς της Φωκίδας εξυπηρετούνται από γιατρούς άλλων νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Η ημερήσια μετακίνηση γιατρών προς το νοσοκομείο Άμφισσας βρήκε αντίθετους τους γιατρούς της Λειβαδειάς, οι οποίοι έχουν και την συμπαράσταση (;) των νεφροπαθών Λιβαδειάς, που απειλούν να κάνουν στάση..νοσηλείας!! Να μην μπουν για αιμοκάθαρση, δηλαδή, διαμαρτυρόμενοι για την μετακίνηση γιατρών της Λιβαδειάς για αιμοκάθαρση των ομοιοπαθών τους της Φωκίδας.
Όπως είπε ο πρόεδρος των νεφροπαθών, στο διάστημα που λείπει ο νεφρολόγος από το νοσοκομείο Άμφισσας, εξυπηρετούνται από γιατρούς της Λαμίας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Καρύστου, απορώντας πως γίνεται να διαμαρτύρονται οι γιατροί του όμορου – και πλησιέστερου – νοσοκομείου της Λιβαδειάς.
Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο της μετακίνησης των νεφροπαθών της Φωκίδας στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, αφού πολλοί από τους ασθενείς έρχονται από ορεινά χωριά της Φωκίδας, με πολύωρη μετακίνηση η οποία θα επιβάρυνε την υγεία τους λόγω και της ηλικίας των περισσότερων από αυτούς.
ΠΗΓΗ: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ