Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες μέσω της εφαρμογής «μπορούν να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους)». Ακόμα, θα λαμβάνουν μέσω του MyHealth app ειδοποιήσεις στο κινητό τους (push notifications) «για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης». Μάλιστα, η εφαρμογή προβλέπει ότι οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες και για κάθε προστατευόμενο μέλος του πολίτη που κατεβάζει και ενεργοποιεί το MyHealth app στο κινητό του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα προστεθούν όλα τα σχετικά δεδομένα από το 2012.
Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία «για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη».
Στο MyHealth app θα προστίθενται διαρκώς νέες δυνατότητες, αρχής γενομένης από τις ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες σύντομα θα είναι διαθέσιμες τόσο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όσο και μέσω της εφαρμογής καθώς πρόκειται για την βάση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πλέον η ενημέρωση θα γίνεται και μέσω της εφαρμογής, με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια και αξιοπιστία» αναφέρουν στο κοινό δελτίο Τύπου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας.
https://www.dropbox.com/s/wn4feclhz4gl3wh/MyHealth-promo-fullres.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/gsnu0snb23fbbj8/MyHealth-Walkthrough.mp4?dl=0
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ