Κοτομπουκιές με σάλτσα μουστάρδας και μέλι – περιεκτικότητα σε κάλιο, νάτριο και φώσφορο
Δοκιμάστε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με παναρισμένο κοτόπουλο. Πεντανόστιμη και απλή, μπορεί να γίνει μέρος μιας διατροφής ατόμων με Χρόνια νεφρική νόσο (αιμοκάθαρση).
Μερίδες : 12
Μέγεθος μερίδας : 3 μπουκίτσες με μία κουταλιά σάλτσα
Υλικά
μισό κιλό περίπου κοτόπουλο στήθος φιλέτο κομμένο σε 36 μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλυτζάνι μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές σούπας φυτική κρέμα γάλακτος
3 φλυτζάνια κορν φλεικς θρυμματισμένα
ΟδηγίεςΕκτέλεσης
Ανακατέψτε τη μουστάδρα, τη μαγιονέζα, το μέλι και τη σάλτσα worcestershire μαζί σ ένα μπολ. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o
Ανακατέψτε την υγρή φυτική κρέμα μαζί με το αυγό σ’ ένα μπολ
Βάλτε τα θρυμματισμένα κορν φλεικς σε σακούλα που κλεινει με zipper
Βουτήξτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια βάλτε τα στη σακούλα και ανακινήστε ώστε να καλυφθούν με τα θρυμματισμένα κορν φλέικς και να δημιουργήσετε μια κρούστα
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά σε ταψί ψεκασμένο με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος