Ιωάννης Καφαντάρης
Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος
Alphanutrition.gr
Ξεκινάμε καθαρίζοντας το ψωμί από τη κόρα και το βάζουμε να μουσκέψει σε ένα πιάτο με το κρασί και το στραγγίζουμε, Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε παρα πολύ καλά. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στον φόυρνο στο γκρίλ η σε αντικολλητικό τηγάνι.
ΘΕΡΜΙΔΕΣ | 246 kcal |
ΚΑΛΙΟ | 506 mgr |
ΝΑΤΡΙΟ | 340 mgr |
ΦΩΣΦΟΡΟΣ | 307 mgr |
Το συγκεκριμένο γέυμα εμφανίζει πολλά πλεονεκτήματα εκ των οποίων η χαμηλή σχετικά περιεκτικότητα του σε κάλιο και φώσφορο αλλά και σε θερμίδες.
Παρ’ όλα αυτά κάποιες λεπτομέρειες αξίζει να αναφερθούν.
Το συγκεκριμένο γεύμα περιέχει κόκκινο κρασί, κύμμινο και διάφορα μπαχαρικά. Όλα αυτά είναι παράγοντες που δυνητικά μπορούν να αυξομειώσουν την δραστικότητα των φαρμάκων της ανοσοκαταστολής, (κυκλοσπορίνη, τακρόλιμος, μυκοφινολικό οξύ), που αρκετοί ασθενείς νεφρωσικού συνδρόμου είτε μεταμοσχευμένοι λαμβάνουν σε καθημερινή βάση.
Η καθημερινή κατανάλωση αυτών των συστατικών θα πρέπει να αποφεύγεται.
ΠΗΓΗ: alphanutrition – nephron